Tysk humle

Halloooo, dette er en tråd om TYSKE humler. Så våger du å nevne en FRANSK. Hva blir det neste? At en eller annen idiot lister TJEKKISKE Saaz i en KI generert tabell?
Jeg vil tru at Triskel har sine røtter i et tidligere litt større Tyskland, så reint historisk har jeg mitt på det tørre. Det gamle bøhmiske riket var også en del av det hellige tysk-romerske riket i sin tid (oppløst i 1806). Vi må ikke bli nærsynt historieløse her;).
 
Triskel gjør seg bemerka, i alle fall. Den er "grovere" i smaken enn de tyske humlene - om det gir mening. Såpass annerledes at det ikke blir riktig "pilssmak" - og det er jo interessant. Da må jeg jo merke noe fra de tyske humlene som gjør at denne ikke er med i den gruppa.

Ikke et vondt øl, så det skal nok drikkes. Men det er nesten litt "engelsk" i smaken. Kunne Triskel kanskje ha funka i en bitter?
 
Ikke et vondt øl, så det skal nok drikkes. Men det er nesten litt "engelsk" i smaken. Kunne Triskel kanskje ha funka i en bitter?
Det er jammen godt observert/ smakt.

Vil tro det kan fungere veldig godt ja. Det er heller ikke uhørt med tyske humler i Bitter.
1000016119.jpg

Brygget en pils med Aramis for noen år siden, jeg var ikke i nærheten av i tenke at dette er ei engelsk humle.

1000016121.jpg

Mine egne notater:
Aramis-humle som bidrar med urter, krydder og tydelig bitterhet. Veldig typeriktig, men også mer kjedelig enn f.eks. Mittelfrüh.
 
Tilbake
Topp