Kim O.J.
Norbrygg-medlem
Har en "Wit Jul" til gjæring nå. Brukte oppskrift fra Norbryggsidene. Fulgte oppskriften "slavisk" men gjæret ble byttet fra Wyeast 3944 til WLP400. 2 ferske rør til 20 liter i gjæringskar. Ikke starter.
OG startet på 1066 onsdag forrige uke. Lørdag målt til 1044 og nå onsdag målt til 1035. Popper i gjæringslås med 37 sek mellomrom? Temperatur målt på gjæringskar har ligget mellom 19,8 til 20,7.
Synes dette går tregt. Tidligere brygg har vært ferdig etter 4-5 dager. Er jeg bare utålmodig? Bør jeg øke temperatur?
OG startet på 1066 onsdag forrige uke. Lørdag målt til 1044 og nå onsdag målt til 1035. Popper i gjæringslås med 37 sek mellomrom? Temperatur målt på gjæringskar har ligget mellom 19,8 til 20,7.
Synes dette går tregt. Tidligere brygg har vært ferdig etter 4-5 dager. Er jeg bare utålmodig? Bør jeg øke temperatur?