Skyllemengde

Jeg skal begi meg ut på mitt første brygg snart og klarer ikke helt å finne utav riktige mengdene med vann til skylling. Jeg skal funnet riktige ingredienser og skal starte med 20 l. Har regnet ut at det kommer til å gå 7L i malt, fordampning, nedkjøling og grums.

Splrsmålet er da om jeg skal fylle opp de literene som jeg mister eller skal jeg fylle på mer ?
 
Stopp skyllingen når skyllevæsken har en FG på 1,010.
Kommer du under kan det bli med bitterhet (tanniner) fra kornet.

Er jo også greit å ta en FG-måling av vørtere (husk å røre godt rundt før du tar prøven, sukkeret har en tendens til å synke ned når væsken står rolig)
og rett og slett skylle til du når ønsket sukkerinnhold i vørteren. (Obs: rådet over gjelder fortsatt.)
 
Lykke til. :)

Du skal egentlig gjør mye galt for at brygget skal bli udrikkelig :p
Sørg for at alt som kommer i kontakt med vørteren etter koking er sterilisert.
Home free!:D
 
Tilbake
Topp