I morgen er planen at jeg skal prøve meg på mitt første brygg. Det er en Mango IPA fra Project Brew (ferdig oppmålt allgrain-sett). Jeg valgte denne foran andre varianter av Mango IPA da denne ikke har tørrhumling.
Jeg fant ikke oppskriften i Brewfather og har prøvd å legge den inn (etter beste evne) for blant annet å beregne mengde meske- og skyllevann. Brewfather beregner AVB til å være 4,3%, mens oppskriftsarket som følger med settet sier ca 5,4%.
I følge oppskriften skal OG være på 1055 og FG 1015. Er det noen som kan se på oppskriften fra Brewfather (under) om jeg har lagt inn noe fullstendig feil?
Kornbasert
Bryggevolum: 25 L
Koketid: 60 min
Meskevann: 17 L
Skyllevann: 16.68 L
Total vannmengde: 33.68 L
Kokevolum: 30.08 L
Gravity før kok: 1.038
Final Gravity (Spesifisert): 1.015
IBU (Tinseth): 24
BU/GU: 0.50
Farge: 6.9 EBC
Mesk
Temperatur — 65 °C — 60 min
Temperatur — 75 °C — 10 min
2 kg (36.4%) — Hvete — Korn — 3.9 EBC
500 g (9.1%) — Flaket hvete — Korn — 3.9 EBC
75 g (7 IBU) — Citra 12% — Aroma — 10 min hopstand
Hopstand ved 80 °C
20 ml — Mango-essens — Flasking
Primær — 20 °C — 4 dager
For øvrig lurer jeg på hopstand. I oppskriften står det at det skal tilsettes 75 g Citra ved Hopstand. Hva er den beste (og enkleste) måten å gjøre dette på? Kjøle ned til 80 grader og så holde maskinen ca der i 10 min mens man kjører Whirlpool?
Mulig dette ble et rotete innlegg, men om noen har noen innspill så setter jeg stor pris på det.
Jeg fant ikke oppskriften i Brewfather og har prøvd å legge den inn (etter beste evne) for blant annet å beregne mengde meske- og skyllevann. Brewfather beregner AVB til å være 4,3%, mens oppskriftsarket som følger med settet sier ca 5,4%.
I følge oppskriften skal OG være på 1055 og FG 1015. Er det noen som kan se på oppskriften fra Brewfather (under) om jeg har lagt inn noe fullstendig feil?
Mango IPA
4.3% / 12 °PKornbasert
Dominator
72% effektivitetBryggevolum: 25 L
Koketid: 60 min
Meskevann: 17 L
Skyllevann: 16.68 L
Total vannmengde: 33.68 L
Kokevolum: 30.08 L
Gravity før kok: 1.038
Vitale verdier
Original Gravity: 1.048Final Gravity (Spesifisert): 1.015
IBU (Tinseth): 24
BU/GU: 0.50
Farge: 6.9 EBC
Mesk
Temperatur — 65 °C — 60 min
Temperatur — 75 °C — 10 min
Malt (5 kg)
2.5 kg (45.5%) — Pilsner — Korn — 3.9 EBC2 kg (36.4%) — Hvete — Korn — 3.9 EBC
500 g (9.1%) — Flaket hvete — Korn — 3.9 EBC
Annet (500 g)
500 g (9.1%) — Maltodextrin — Sukker — 3.9 EBC — Kok — 10 minHumle (100 g)
25 g (17 IBU) — Citra 12% — Kok — 15 min75 g (7 IBU) — Citra 12% — Aroma — 10 min hopstand
Hopstand ved 80 °C
Diverse
25 g — Orange Peel, Bitter — Kokeslutt20 ml — Mango-essens — Flasking
Gjær
2 pkg — Lallemand (LalBrew) Verdant IPA 82%Gjæring
Primær — 18 °C — 8 dagerPrimær — 20 °C — 4 dager
For øvrig lurer jeg på hopstand. I oppskriften står det at det skal tilsettes 75 g Citra ved Hopstand. Hva er den beste (og enkleste) måten å gjøre dette på? Kjøle ned til 80 grader og så holde maskinen ca der i 10 min mens man kjører Whirlpool?
Mulig dette ble et rotete innlegg, men om noen har noen innspill så setter jeg stor pris på det.