Hvor høy temperatur tåler disse plastbøtter til gjæring fra Brygg Selv og Europris? Tåler de 100⁰C vann? Noen som vet? I det minste tror de vet?
Jeg har gjort bryggskyll(batch sparge) på 78 grader uten problem.Hvor høy temperatur tåler disse plastbøtter til gjæring fra Brygg Selv og Europris? Tåler de 100⁰C vann? Noen som vet? I det minste tror de vet?
Polypropylen tåler ihvertfall 120° så det skal gå greit. Det skal heller ikke frigjøre skadelige stoffer selv om det varmes opp, det er bl.a brukt i engangskopper for varme drikker. Så kjør på.Hvor høy temperatur tåler disse plastbøtter til gjæring fra Brygg Selv og Europris? Tåler de 100⁰C vann? Noen som vet? I det minste tror de vet?
Jeg har et par standard gjæringsbøtter fra Ølbrygging. De tåler ikke over 60 grader?Ok, sånn ja. Det blir batch sparge det for deg da. Bare vær trygg på at gjæringskaret du tapper om til tåler varm vørter. Mange plast typer skal ikke være i kontakt med varmere væske enn 50-60 grader. Kanskje en sånn passer, så går du over til 2-kjelers oppsett fra BIAB?
![]()
Kjele m/lokk - 36L
"Sandwich-type bunn (rustfritt stål / aluminium / 18/0 rustfritt stål) kombinerer varmefordelingen til aluminium med holdbarheten og de magnetiske egenskapene til rustfritt stål for å tillate induksjonsmatlaging. Sateng matt. av alle ytre overflater. Naglede håndtak i rustfritt stål som ikke...xl-storkjokken.no
Kommer an på materialet de er laget av. Finner ikke det i farta på Ølbrygging. Greit å være sikker på sånt.Jeg har et par standard gjæringsbøtter fra Ølbrygging. De tåler ikke over 60 grader?
De tåler det helt fint. Kar av PET, derimot, tåler det ikke.Jeg har et par standard gjæringsbøtter fra Ølbrygging. De tåler ikke over 60 grader?
Prøver å klare meg uten flere kjeler. Enda![]()
Ølbrygging svarte på e-post at de ikke ville brukt over 55 grader i plast da den kan deformeres.De tåler det helt fint. Kar av PET, derimot, tåler det ikke.
Jeg har brukt sånne bøtter til det der i ti årØlbrygging svarte på e-post at de ikke ville brukt over 55 grader i plast da den kan deformeres.
Men du tenker det går greit å tappe mesken, som da gjerne er 65 grader, dit?
Praktisk, i så fall, da den er stor nok og næringsmiddelgodkjent
Glimrende! Det står PP under, så da gir jeg gass.Jeg har brukt sånne bøtter til det der i ti år. De er laget av polypropylen, og skal tåle kontinuerlig bruk ved opptil 100 grader: Compared to polyethylene, polypropylene has a higher melting temperature. In addition, the maximum temperature to which this plastic can be permanently exposed without becoming unusable is higher. The homopolymer of polypropylene can be used permanently at temperatures between 0 °C and +100 °C. This temperature range can be further increased by copolymerisation.https://kdfeddersen.com/en/products/polymers/polypropylene
Du kan finne litt ulik info på nettet, men det der stemmer i alle fall med mine erfaringer. Står det PP på undersida av bøtta, ville jeg ikke vært i tvil. 55 grader som grense virker helt meningsløst.
Sikkert greit for Ølbrygging å få ei tilbakemelding, også. Regner med at de vil gi folk god info. (Vedkommende har antakelig blanda PET og PP - eller misforstått spørsmålet. De selger jo masse PET-kar, og de skal ikke ha over 50. )Glimrende! Det står PP under, så da gir jeg gass.
Hjalp også å bli flyttet over til en passende, eksisterende tråd, så da gjør jeg som @Kloakk også har gjort og kjører batch sparge i den bøtten
Det skal jeg gjøreSikkert greit for Ølbrygging å få ei tilbakemelding, også. Regner med at de vil gi folk god info. (Vedkommende har antakelig blanda PET og PP - eller misforstått spørsmålet. De selger jo masse PET-kar, og de skal ikke ha over 50. )