Jeg brygget en havrestout for en måned siden, som jeg nå har tatt første testsmak av. Både aroma og smak er god, men ettersmaken glimrer for det meste med sitt fravær. Hva kan det skyldes?
OG var 1048 og FG 1015, nesten i henhold til oppskriften (1050/1014). Jeg glapp litt på meskingen - i stedet for å meske på 40 grader i en halvtime, ble det 50 grader. Videre sto ølen til gjæring (på gjesterommet) i en dag for lenge (totalt 15 dager).
Ølen har nå stått på flaske i to uker, og skal i følge oppskriften ha 30 dager på flaske før den er helt drikkeklar - er det her problemet ligger? Er det sannsynlig at ettersmaken vil utvikle seg i løpet av de kommende 16 dagene?
Jeg kunne også på generelt grunnlag tenkt meg å vite i hvilken del av prosessen at ettersmaken dannes, og eventuelt spesifikt hva det er en må passe på i så måte - om det er noe.
Alle innspill mottas med takk!
OG var 1048 og FG 1015, nesten i henhold til oppskriften (1050/1014). Jeg glapp litt på meskingen - i stedet for å meske på 40 grader i en halvtime, ble det 50 grader. Videre sto ølen til gjæring (på gjesterommet) i en dag for lenge (totalt 15 dager).
Ølen har nå stått på flaske i to uker, og skal i følge oppskriften ha 30 dager på flaske før den er helt drikkeklar - er det her problemet ligger? Er det sannsynlig at ettersmaken vil utvikle seg i løpet av de kommende 16 dagene?
Jeg kunne også på generelt grunnlag tenkt meg å vite i hvilken del av prosessen at ettersmaken dannes, og eventuelt spesifikt hva det er en må passe på i så måte - om det er noe.
Alle innspill mottas med takk!