Hei
Har satt mitt første brygg noensinne, et IPA ekstraktkit fra Bryggselv.
Det har stått i 10 dager nå og jeg tørrhumlet med 25 g cascade etter 5 dager.
Gjæringen har gått bra og faktisk boblet i gjærlåsen frem til i går, dvs i 8-9 dager.
OG på 1050 og FG målt i dag på 1013.
Vurderte å flaske i dag, men etter en liten prøvesmaking lurer jeg litt.
Det smaker veeeldig bittert.
Blir dette bedre etter flasking og lagring på flaske?
Eller har jeg tørrhumlet før gjæringen var kommet langt nok og dette har "blåst" ut aromaen fra humlen?
Bør jeg tørrhumle litt ekstra nå noen dager for å balansere bitterheten?
Gode råd fra erfarne bryggere ønskes velkommen.
/dagfinn
Har satt mitt første brygg noensinne, et IPA ekstraktkit fra Bryggselv.
Det har stått i 10 dager nå og jeg tørrhumlet med 25 g cascade etter 5 dager.
Gjæringen har gått bra og faktisk boblet i gjærlåsen frem til i går, dvs i 8-9 dager.
OG på 1050 og FG målt i dag på 1013.
Vurderte å flaske i dag, men etter en liten prøvesmaking lurer jeg litt.
Det smaker veeeldig bittert.
Blir dette bedre etter flasking og lagring på flaske?
Eller har jeg tørrhumlet før gjæringen var kommet langt nok og dette har "blåst" ut aromaen fra humlen?
Bør jeg tørrhumle litt ekstra nå noen dager for å balansere bitterheten?
Gode råd fra erfarne bryggere ønskes velkommen.
/dagfinn