Tilsette ny gjær ved høy SG?

Brygget en barleywine for 3 uker siden, og SG har de siste 12 dagene vært 1034 mens OG var 1106. Mesket med 8% spesial malt (crystal 120 og spesial B) resten basismal. Mesket på 66g i 90 minutter.
Smaken er i overkant søt så jeg tror det ville vært en stor fordel å få ned FG til ca. 1025, men det virker ikke som gjæra har mer kraft igjen. Skal jeg tilsette mer gjær eller vil dette gjære ut for mye slik at FG blir for lav? Hva kan alternativ være løsningen?
 
Kva gjær brukte du?

Barleywine er tungt og treng tid i siste fasa etterkvart som alkoholprosenten nærmar seg 10. Den har truleg meir og gå på, men det er vanskeleg å svare konkret utan å kjenne til gjærtypen.
 
Brukte WLP013, og en solid dose også. Står i ca. 20 grader og kommer til å bli stående en god stund videre.
 
Lat den stå ei veke til og mål gravity på nytt, men det er ikkje mykje meir å gå på når du kjem over 10% med dene gjæren.
 
Tilbake
Topp