Sukkerlake.

TO

 
Hei.

Sikkert ett litt dumt spm. for de fleste av dere, men jeg har ikke gjort dette før.

Åssen lager jeg riktig mengde sukkerlake til 18 l øl.
Har forstått at det skal være ca 6g sukker pr liter, men man må vel bruke litt vann til for og ikke svi sukkeret under smelting.

Fint med en om mulig enkel, men detaljert forklaring på dette.

Mvh
Ole.
 
Ok, men dette skal vel kokes/ smeltes. Skal det da kjøles til en viss temperatur føre øllet blandes inn?
 
Hei! Stilarten og personlig preferanse avgjør hvor mye sukker pr liter du bruker til karbonering. Det finnes kalkulatorer på dette, bl.a. her: http://www.glennrlie.net/kalk_karbonering

Når det gjelder vannmengde spiller ikke det så veldig stor rolle, så lenge du får oppløst sukkeret og kan koke det i 10-15 minutter uten at alt fordamper :) En halvliter tipper jeg holder.

Ikke så farlig med nedkjøling da det vil kjøles radig av all ølet du blander med.
 
Tilbake
Topp