Jeg veit at dette hat vært tatt opp mange ganger tidligere, men har fortsatt ikke funnet ut av det? Refraktometer blir påvirket av alkohol, men hvordan kan jeg regne om OG på et refraktometer til reel OG. Leste 1.036 nå?
OG er original gravity, altså før gjæring har startet
SG er specific gravity, altså en måling du tar underveis i gjæringsforløpet
FG er final gravity, altså når ølet er gjæret helt ut
Eller hvis du har BeerSmith så er det et eget verktøy i det programmet, hvis du ikke har det programmet så se bort fra denne setningen.
Jeg forsøkte meg på beersmith, men var litt usikker på resultatet ettersom SG ble ganske lik som lest på refraktometer, og jeg trodde differansen ville være noe større. Men har ingen erfaring å basere dette på enda. Men jeg skal g sjekke utcde linkene dine også for å bekrefte resultatet.
Jeg har kalibrert det mot et hydrometer for å måle vørter, men tenkte mest på påvirkning fra alkoholen eventuelt gjær under gjæringsprosessen? Fylte inn verdiene i Beersmith, men skal kontrollmåle litt neste gang med hydrometer får å sjekke at jeg går samme resultatet
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.