pitchet wlp007 på for høy varme

Hei!
Som beskrevet i topic så ble gjæren pitchet på alt for høy temperatur 27 grader celsius!!!. Blingset helt!!
Brygget en Dry Stout, OG på 1048. Gjæren ble pitchet ca kl 23 i går kveld og nå 12 timer etterpå er det null aktivitet, null skum. Temeraturen i bøtta er mellom 20 og 21 nå.
Hva gjør jeg? Skal på hytta senere i dag. Alt jeg har av gjær liggende er en pose safale 05.
 
Sist redigert:
Gjæren er nok meget mer fornøyde med å bli pitchet på 27c kontra feks 18c, så det er ingen fare. Øl blir det, om det blir den beste du har laget er vel tvilsomt kanskje.
 
Kom hjem fra hytta nå i kveld. SG er pr nå 1,016, men regner med den jobber seg enda litt lengre ned. Tok en liten smaksprøve og må si at jeg ble positivt overrasket, men vi får se til slutt når det er tappet på fat og karbonert. Hopper ikke gjennom taket enda :)
 
Tilbake
Topp