Hei
Har brygga litt etter prinsippet som Leif Stana nyttar. Men har gløymt ein vesentlig ting.
Ein meskar på ca. 65C t.d i 1t, når ein då skal skylle ved ca 78C i 1t då skal meskekaret opp av vørteren ikkje sant?
Trur eg har gjort feil her eller så hugsar eg feil. Når ein kjører tempen opp imot 78-80C og ein ikkje har løfta opp meskekaret vil ein vel få mykje søtningsstoff som gjæren ikkje klara med?
Ergo ein vil få lav utgjæring og ein for høg FG? Meske tønna skal opp av vørtern når ein starta skylling på høgare temp (78C)?
Har brygga litt etter prinsippet som Leif Stana nyttar. Men har gløymt ein vesentlig ting.
Ein meskar på ca. 65C t.d i 1t, når ein då skal skylle ved ca 78C i 1t då skal meskekaret opp av vørteren ikkje sant?
Trur eg har gjort feil her eller så hugsar eg feil. Når ein kjører tempen opp imot 78-80C og ein ikkje har løfta opp meskekaret vil ein vel få mykje søtningsstoff som gjæren ikkje klara med?
Ergo ein vil få lav utgjæring og ein for høg FG? Meske tønna skal opp av vørtern når ein starta skylling på høgare temp (78C)?