Lav FG på Hveteøl

Hei.
Har brygget et hveteøl som har for høy FG og trenger litt hjelp for å prøve å analysere hva som gikk "galt" i prosessen.
Malt: 45% Pilsnermalt, 32% hvetemalt, 10% munich dark og 13 % torrified whete.
Meskeregime: 54 grader i 10 min, 67 grader i 45 min.
OG: 48, FG: 22(stabil over siste uken, vørteren har stått i 3 uker nå)
Gjær: 2 pk T58 tørrgjær som ble rehydrert på vanlig måte. Tilsatt kunstig O2, 13 ppm.
Gjæring i temperatur regulert kjøleskap, ca 16 grader under stormgjæringen(som var tilsynelatende normal) og deretter 19 grader.
Det blir jo øl av dette men prøver å skjønne hva som ikke gikk helt etter planen.
Brygger på Speidel.
Noen som har teorier ut over at mesketempen har vært høyere enn de innstilte 67 gradene ? Jeg målte ikke temperaturen under meskingen for å dobbelsjekke at temperaturen virkelig var 67 grader må jeg innrømme.
 
Hei.
Har brygget et hveteøl som har for høy FG og trenger litt hjelp for å prøve å analysere hva som gikk "galt" i prosessen.
Malt: 45% Pilsnermalt, 32% hvetemalt, 10% munich dark og 13 % torrified whete.
Meskeregime: 54 grader i 10 min, 67 grader i 45 min.
OG: 48, FG: 22(stabil over siste uken, vørteren har stått i 3 uker nå)
Gjær: 2 pk T58 tørrgjær som ble rehydrert på vanlig måte. Tilsatt kunstig O2, 13 ppm.
Gjæring i temperatur regulert kjøleskap, ca 16 grader under stormgjæringen(som var tilsynelatende normal) og deretter 19 grader.
Det blir jo øl av dette men prøver å skjønne hva som ikke gikk helt etter planen.
Brygger på Speidel.
Noen som har teorier ut over at mesketempen har vært høyere enn de innstilte 67 gradene ? Jeg målte ikke temperaturen under meskingen for å dobbelsjekke at temperaturen virkelig var 67 grader må jeg innrømme.

Det der har skjedd meg en gang med t-58 på såpass lav temperatur. Den stoppet opp.

Hiv oppi litt 05 som har fått komme i gang, det burde gjøre susen.
 
Det der har skjedd meg en gang med t-58 på såpass lav temperatur. Den stoppet opp.

Hiv oppi litt 05 som har fått komme i gang, det burde gjøre susen.
Hva tenkte du på med lav temp ? Den gjæret fint på 16 grader og gjæret videre noen dagen på 19 grader også. Tenker du at T58 kan stoppe opp på 19 grader ?
 
Hva tenkte du på med lav temp ? Den gjæret fint på 16 grader og gjæret videre noen dagen på 19 grader også. Tenker du at T58 kan stoppe opp på 19 grader ?

Jeg tenker på at det er reativt lavt for belgisk gjær. Nå sier Fermentis at 15-20 er idealtemperaturen, men den fiksa det i alle fall dårlig den ene gangen jeg prøvde den. Det var en split batch med Belle Saison i den andre delen, og jeg redda situasjonen med å blande batchene litt.
 
Tilbake
Topp