Karbonering av stout

VBentestuen

Norbrygg-medlem
Er det slik at man bør forvente at dry stout bruker lengere tid på å karbonere godt enn andre ale typer?
Har kun ett brygg erfaring med stout. Har laget ett titalls andre ale typer som har karbonert raskere enn denne. Har stått i rom tempratur i to uker. Er nokså flat pt. Dette er dry stout settet fra bryggselv.
Karbonerte med en cooper drops på en  1/2 liter flaske
 
Har ikke vært ute for noe slikt nei. Har du brukt annen gjær på denne evt. gjæret lenger før fladsking?
 
Benyttet den gjæren som fulgte med. Lagde også starter. Åpnet en flaske nå som ikke har stått i kjøleskapet, og den var betydelig mer karbonert enn den jeg tok fra kjøleskapet i går. Den hadde stått noen timer i kjøleskapet. Har inntrykk av at temperaturen har mye å si for ett såpass ungt øl. Gir det en uke til. Det smaker iallefall ekte stout:)
 
La de stå litt til i romtemperatur og så litt lagring kjøling så skal du se at det blir riktig så snadder :)
 
Tilbake
Topp