infeksjon eller gjærrester?

simon

 
Jeg ble veldig bekymret da jeg åpnet lokkene på gjæringskarene til mine tre siste brygg. Alle tre hadde ulike "saker" flytende i overflaten, noe jeg ikke har hatt i noen av mine tidligere brygg. (Disse har stått på kar i 8, 9 og 10 dager)

Jeg håper virkelig dette bare er gjær som av en eller annen grunn har havnet i overflaten istedet for i bunnen, men frykter infeksjon... Blir mildt sagt deppa hvis alle tre må tømmes i dass...

Hva tror dere ut ifra bildene? Er jeg som vanlig unødvendig bekymret?

image.jpg


image.jpg


image.jpg


   
 
Ahh, nå ble jeg veldig letta!! Trengte en opptur nå etter litt for mange skuffelser med brygginga i det siste med for dårlig utgjæring, som har ført til bl.a. en kvalmende søt brown ale som jeg knapt klarer å presse ned..

Takker så mye Gahr, for beroligende svar!  :)
 
Tilbake
Topp