Hvordan bruke Mr. Malty og O.G. til gjær-starter...

I gamle dager pleide jeg å bare slenge i starter (kanksje 2-3,4) da liquid gjær var billig i usa. Nå tror jeg smerte-grensen går for en bunke med 25l ved 2 wyeast eller white labs eller noe...ellers kommer vi opp i butikk priser.

dog...et par spørsmål...skal vi stole på mr malty? og hvor lav OG til starter kan jeg bruke? Ser at mine white labs har ikke produksjonsnummer dog (skal sjekke det med lot number). Har aldri vært i nærheten av å bruke 5l!!!! starter til en 5 us gallon eller 25l batch! Har nå vasket ut noen 5 og 10 liters plast dunker som jeg håper kan funke (meget vanskelig å vaske!)...

Starter-batch her: 1,5 kg med brewferm liquid malt extract, vann i kjelen til circa 4l, og at par små håndfull med gamle hallertau blomster...skal finne ut av o.g. eventuellt...

happy brewing folks! No bacteria-beer please, that's MY specialty (uff da!)...

(Back in the bad old days...my bro...dude there's beer flies in your carboy! Me...yeah that's cool, it's like protein or something....bro...well I'm cool with that as we're totally out of real beer and chronic!)...
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp