Vist du ikke har en god sukker vekt, så er det greit å skaffe seg. På den måten kan du se sånn ca om hvor mye sukker gjæren har igjen å spise.magne1972 skrev:Gjæringen er som regel ferdig etter 2 uker med ale, og 4-6 uker lager.
:ilike:Trond.A skrev::roedme:
Men til tidene er vel utålmodighet og tørst bryggemester mer viktig. ;D
Eller hva? :jaha:
toolsl skrev:Det er en Ale, og den har stått i halv annen uke nå på gjæingsfat.
Nei, dere kan ikke forvente at det gjærer ned til 1008. I alle fall ikke uten at dere har tatt noen spesielle forhåndsregler.Lian skrev:Er med i dette gryende lille bryggerlauget til Toolsl, uten en eneste mann som har brygget før. Vi har ordnet oss et refractometer. Vekten viste 1062 før tapping over på gjæringsfatene, og på databladet til gjæren (tørrgjær Nottingham ) står det at den vil ha en FG på 1008. Målte den etter 9 dager da var den på 1027.
Kan vi forvente at den skal ende på det som står på databladet?
Det står også at den vil fokkulere, vil man kunne se disse klumpene og at dette skjer?
Gahr skrev:Husk at målinger som gjøres med refraktometer etter at gjæringen er igang ikke kan avleses direkte. Alkoholen forstyrrer lysbrytningen, så man må korrigere for dette. Man finner et regneark for denne omregningen på Morebeers nettsider.
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
sikkert denne han mentetoolsl skrev:Gahr skrev:Husk at målinger som gjøres med refraktometer etter at gjæringen er igang ikke kan avleses direkte. Alkoholen forstyrrer lysbrytningen, så man må korrigere for dette. Man finner et regneark for denne omregningen på Morebeers nettsider.
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Har du en link til dette?