Da jeg har brygget min første runde med IPA og den har nå stått 7 dager i 20 grader og ettergjært (håpet jeg iallefall) på flasker,
dermed 6 dager nå i kjøleskap ca 4-5 grader. Det er riktig nok en dag i forveien jeg tok første smak, men hva skal en gjøre,
kjempe ivrig på å smake på ølet. Ble noe jeg kaller "ok" ikke noen ekle bi-smaker eller lignende tror jeg da(er jo ny i dette),
men problemet ble jo mangelen på karbonering :/ var i god tro da den laget den vanlige "psht" lyden ved åpning, men
ikke noe skum i det hele tatt selv om den ble helt i glass.
brukte dextrose/glukose bryggesukker skulle jeg tro, veldig fint pulver, vet ikke om det var en tabbe heller.
slik gjorde jeg: helte 5dl i en kasserolle, med 6,5gram av bryggesukkeret mitt pr liter og kokte i 5min før
jeg helte dette i et desinfisert gjærkar og dermed ølen etter. dermed tapping på flaske rett etter.
vet ikke helt hvor feilen kan ligge, men er jo kjedelig med ukarbonert øl, har enda en IPA stående
allerede, vil jo helst få rettet på dette til den blir klar for tapping (8.jan ;D )
Ble heller ikke veldig klart øl, er det vanlig med IPA at den ikke blir gjennomsiktig? brukte en halv tablett protafloc
klarningsmiddel, noe som skulle vært mer enn nok, sirkulerer ikke vørteren under mesk eller eller. vurderer sterkt om
dette kan komme av meskingen, jeg rørte mye når jeg mesket, men ikke hardt. Brygger med Biab!
bruker heller ikke trakt med filter ved avtapping av ferdigkokt vørter fra kjele til gjærdunk, regner med kanskje dette
og sirkulasjon for å få utnyttet malten som naturlig filter er noe av nøkkelen, men er det noe annet jeg ikke helt
ser? :jaha: alt basert på at IPA skulle vært glassklar og gjennomsiktig da. :laugh:
skål! godt var det uansett!
dermed 6 dager nå i kjøleskap ca 4-5 grader. Det er riktig nok en dag i forveien jeg tok første smak, men hva skal en gjøre,
kjempe ivrig på å smake på ølet. Ble noe jeg kaller "ok" ikke noen ekle bi-smaker eller lignende tror jeg da(er jo ny i dette),
men problemet ble jo mangelen på karbonering :/ var i god tro da den laget den vanlige "psht" lyden ved åpning, men
ikke noe skum i det hele tatt selv om den ble helt i glass.
brukte dextrose/glukose bryggesukker skulle jeg tro, veldig fint pulver, vet ikke om det var en tabbe heller.
slik gjorde jeg: helte 5dl i en kasserolle, med 6,5gram av bryggesukkeret mitt pr liter og kokte i 5min før
jeg helte dette i et desinfisert gjærkar og dermed ølen etter. dermed tapping på flaske rett etter.
vet ikke helt hvor feilen kan ligge, men er jo kjedelig med ukarbonert øl, har enda en IPA stående
allerede, vil jo helst få rettet på dette til den blir klar for tapping (8.jan ;D )
Ble heller ikke veldig klart øl, er det vanlig med IPA at den ikke blir gjennomsiktig? brukte en halv tablett protafloc
klarningsmiddel, noe som skulle vært mer enn nok, sirkulerer ikke vørteren under mesk eller eller. vurderer sterkt om
dette kan komme av meskingen, jeg rørte mye når jeg mesket, men ikke hardt. Brygger med Biab!
bruker heller ikke trakt med filter ved avtapping av ferdigkokt vørter fra kjele til gjærdunk, regner med kanskje dette
og sirkulasjon for å få utnyttet malten som naturlig filter er noe av nøkkelen, men er det noe annet jeg ikke helt
ser? :jaha: alt basert på at IPA skulle vært glassklar og gjennomsiktig da. :laugh:
skål! godt var det uansett!