Første forsøk på Porter- innvendinger

Jeg og en venn har kommet fram til at vi skal prøve å lage en porter(Stout, dark ale??). Jeg har aldri lagd en øl med så høy OG før, og forsåvidt aldri en så mørk i hele tatt. Ser oppskriften grei ut? Skal gjære med danstar nottingham. Jeg tviler på at jeg får 70% effektivitet, men vi får se. Det skal også sies at humlen jeg har har litt høyere alfasyre enn det som kom opp med brewmate.
Håper på tips og svar!  :skitbra:

halvors porter
Robust Porter

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L):          22.0
Total Grain (kg):        6.000
Total Hops (g):          84.00
Original Gravity (OG):    1.084  (°P): 20.2
Final Gravity (FG):      1.021  (°P): 5.3
Alcohol by Volume (ABV):  8.25 %
Colour (SRM):            30.4  (EBC): 59.8
Bitterness (IBU):        32.1  (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes):      60

Grain Bill
----------------
1.800 kg Liquid Malt Extract - Light (30%)
1.800 kg Liquid Malt Extract - Light (30%)
1.500 kg Dry Malt Extract - Amber (25%)
0.400 kg Chocolate (6.67%)
0.300 kg Crystal 120 (5%)
0.200 kg Wheat Malt (3.33%)

Hop Bill
----------------
5.0 g Chinook Pellet (11.4% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (0.2 g/L)
5.0 g Perle Pellet (6% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (0.2 g/L)
10.0 g Chinook Pellet (11.4% Alpha) @ 30 Minutes (Boil) (0.5 g/L)
10.0 g Perle Pellet (6% Alpha) @ 30 Minutes (Boil) (0.5 g/L)
12.0 g Chinook Pellet (11.4% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (0.5 g/L)
12.0 g Perle Pellet (6% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (0.5 g/L)
15.0 g Chinook Pellet (11.4% Alpha) @ 1 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
15.0 g Perle Pellet (6% Alpha) @ 1 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
 
Synes det ser relativt greit ut.

Noen små kommentarer:
Du kan evt velge bort hvetemalten og ha også i bakhodet at det er noe krystall/karamell i amber maltekstrakt (tror dog totalmengden din av krystall er innen for "OK").

Det siste ekstraktbrygget jeg laget var på to 1.8kg bokser Amber maltekstrakt og 400gr sjokolademalt (mulig jeg dyttet noe LME i, husker ikke), humlet med EKG med ca. samme IBU som du har. Denne ble veldig god (fikk sms i helga fra en ølnerd kamerat som hadde glemt en flaske innerst i kjøleskapet i et år, han mente at den var fantastisk god).
 
Tilbake
Topp