Prøvde meg på et "All grain" sett i går fra altibrygg i haugesund. En sommer IPA, hvor forventet OG var 62. Utstyret mitt er sånt garasje oppsett, dvs. en krabbekoker på gass og en 40 liter kjele + meskepose. I instruksjonen sto det at jeg skulle meske på 66 grader i 90 min. Jeg kokte opp 18 liter vann til 70 grader og hadde i malt. Tempen sakk da til 67 grader. Lokket ble satt på og gryta ble pakket/isoolert. Etter en time var tempen falt til 63 grader. Jeg kokte da opp 2 liter, i en liten kjele, og helte dette oppi mesken. Da steg tempen til ca 67 grader igjen. Så ventet jeg den resterende tiden. løftet opp meskeposen, og helte oppvarmet vann (80 grader)over den til jeg hadde 25 liter i gryta, som var meningen en skulle sitte igjen med. Målte så OG, og den var på ca 35! Ente opp med å sette meskeposen oppi gryta igjen. Varmet alt opp til 75-80 grader og lot det stå nye 90 min. Etter dette fikk jeg en OG på 64, men nå var veskenivået falt en del. fylte opp med vann til jeg fikk OG på 62 og ente opp med 23,5 liter totalt, som nå er satt til gjæring. Om dette blir øl eller ikke, vet jeg ikke, men i grunn er jeg mest forveten på hva jeg gjorde feil med meskingen, siden den endte på kun 35, når jeg prøvde å følge instruksjonene. Alle temperaturer ble måt med 2 forskjellige målere, så regner med de stemmer. Noen som kan hjelpe?