Ekstra humle på knockout eller tørrhumle?

AudunWS

Dommer
Sitter og planlegger en pale ale (på grensen til IPA) og lurer på om jeg skal slenge på litt ekstra humle på knockout eller kjøre tørrhumling på feks 5 og 10 dager.
Hva blir den store forskjellen?
Hva er å foretrekke?

Det er tre humletyper i de siste tilsetningene

Forrige brygg var så konservativt at jeg må humle litt ekstra på dette...
 
AudunWS skrev:
Sitter og planlegger en pale ale (på grensen til IPA) og lurer på om jeg skal slenge på litt ekstra humle på knockout eller kjøre tørrhumling på feks 5 og 10 dager.
Hva blir den store forskjellen?
Hva er å foretrekke?

Det er tre humletyper i de siste tilsetningene

Forrige brygg var så konservativt at jeg må humle litt ekstra på dette...

Forskjellen er vesentlig. Tørrhumling gir en helt annen karakter som noen liker og andre ikke. Jeg liker, mer enn liker. Tørrhumling gir mye mer aroma og en noe annen aroma. I mangel på bedre ord vil jeg si friskere. Det er som forskjellen på appelsin og appelsinmarmelade. Hvor tørrhumle representerer appelsin.

Forskjellen på en godt aromahumlet vørter før og etter gjæring er forbausende stor. Co2 drar med seg store mengder humlearoma ut av vørteren. Det er derfor viktig at den verste gjæringen er over før en tørrhumler.

mvh

Bårdd
 
Tilbake
Topp