Bruke denne vørteren i starter?

Mc.

Norbrygg-medlem
Dekanterte siste rest i kokekjelen etter siste brygging. Fikk 1.5 liter vørter som jeg lot stå 4 uker i kjøleskapet med aluminiumsfolie over. Tenkte å lage en starter på den i dag, men ser at det er litt guffe i den når jeg rister på den. Ser nesten ut som små glassmaneter. Den skal jo kokes så alt av liv blir jo drept. Men er litt skeptisk allikevel. Noen som ville ha brukt den som Startervørter?
 

Vedlegg

  • 20170617_180136.jpg
    20170617_180136.jpg
    66,2 KB · Sett: 75
Dekanterte siste rest i kokekjelen etter siste brygging. Fikk 1.5 liter vørter som jeg lot stå 4 uker i kjøleskapet med aluminiumsfolie over. Tenkte å lage en starter på den i dag, men ser at det er litt guffe i den når jeg rister på den. Ser nesten ut som små glassmaneter. Den skal jo kokes så alt av liv blir jo drept. Men er litt skeptisk allikevel. Noen som ville ha brukt den som Startervørter?

Litt småvanskelig ut fra bildet. Men jeg ville gjettet på koagulerte proteiner.
 
Hvis det ikke lukter tvilsomt, ville jeg brukt den. Som du sier; den skal jo kokes. Men du dreper ikke usmak, som kan bli med gjæren videre. Jeg har helt ut sånn vørter et par ganger.
 
Jeg tok sjangsen. Silte vørteren gjennom en tøyduk. Fikk fin krausen etter en liten time. Luktet ikke stygt
 
Jeg pleier og ta siste rest og kjøre igjennom Moccamester filter tingen med filter over på Moccamester kolben. Da blir det helt klar og fin starter vørter. Kan enten fryses eller brukes direkte (etter en koking). :)

Merkelig nok så koagulerer det nok en gang proteiner når jeg koker det opp igjen selvom vørteren i utgangspunktet var like klar som Corona...
 
Jeg pleier og ta siste rest og kjøre igjennom Moccamester filter tingen med filter over på Moccamester kolben. Da blir det helt klar og fin starter vørter. Kan enten fryses eller brukes direkte (etter en koking). :)

Merkelig nok så koagulerer det nok en gang proteiner når jeg koker det opp igjen selvom vørteren i utgangspunktet var like klar som Corona...

Det der har jeg også lagt merke til. Så jeg skummer:p.
 
Tilbake
Topp