Øker OG eller senkes FG ved tilsettning av sukker under gjæring?

Økes OG ved tilsettning av sukker under gjæring eller bidrar det bare med bedre utgjæring (lavere FG), tørrere øl osv? Satt 15 liter med vørter til gjæring i går. OG ble 1.043 og ønsker 1.046-47. Om jeg nå tilsetter 120g sukkerlake etter stormgjæring, vil det øke OG til 1.046 eller bare gi en lavere FG? Eller begge deler?
 
Økes OG ved tilsettning av sukker under gjæring eller bidrar det bare med bedre utgjæring (lavere FG), tørrere øl osv? Satt 15 liter med vørter til gjæring i går. OG ble 1.043 og ønsker 1.046-47. Om jeg nå tilsetter 120g sukkerlake etter stormgjæring, vil det øke OG til 1.046 eller bare gi en lavere FG? Eller begge deler?
Ja,nei,ja,nei,nei
 
Sist redigert:
Begge deler, på en måte. Hvis du tilsetter sukker øker du jo OGen, og siden sukker er 100% fermenterbart vil du få en tilsynelatende lavere FG siden du får mer alkohol i brygget enn uten sukker.
 
Får du lavere FG hvis den bare er tilsynelatend lavere. IT dose not ADHD up
 
Tilbake
Topp