Kinn vestkyst med wlp007

Brygget en kinn vestkyst klone med wlp007, egentlig for å kunne ha gjærslurryen til en creme brulee stout på rundt 10%. Pitchet ca. 900 mrd celler i 3x20 liter med vørter. Den ble mesket på ca. 65 grader, 1 grad mer enn oppskriften pga. at oppskriften ber om en gjærtype med lavere ferdiggjæring/attenuation. Dette var tydeligvis ikke høyt nok, etter 3 dager er jeg på 8,5 plato fra ca. 16,9 OG, tilsvarende rundt 1070 OG og 1011 SG.

Oppskriften vil ha 0,7g amarillo, columbus, simcoe og cascade pr liter vørter til tørrhumling, bør jeg redusere dette ettersom jeg kommer til å få et tørrere og bitrere øl enn den opprinnelige? Den opprinnelige skal ha ca. 1017 FG, et godt stykke over "min" vestkyst..

Tørrhumling skal jo ikke gi noe bitterhet, men vil jeg risikere et for voldsomt øl?

Kan jeg flaskekarbonere med noe som tilførerer ølet restsødme - sukker er vel 100% forgjærbart?

Finnes det f.eks. en maltekstrakt som er mesket på 70 grader, eller en sirup/sukkertype som øker sødmen i ølet?
 
Tilbake
Topp