Hei
Jeg har nettop brygget en munchener Dunkel. Vørteren ble svært god. Har smakt litt etter at gjæringen har startet og dette lover bra. Men jeg har bommet på bittringen. Årsaken er at jeg har vært kjip og brukt en litt for gammel magnum som nok ikke hadde så mye alfa som jeg trodde. Jeg siktet meg inn på en IBU på 20-21 (jeg liker dunkel lavt bittret) men er nok nede på maks 15 og det er for lavt. Jeg har bestilt "Humle ekstrakt isomerised 6% 30ml". Og tenker å bruke denne for å øke ibuen med rundt fem.
Er det noen her inne som har erfaring med denne oljen. Gir den en rund eller skarp bitterhet? Føles bitterheten naturlig eller følger det med usmaker? Er det lett å dosere dette ? Alternativet vil jo være å koke en humlete i vørter men jeg har ikke lyst til å rote med tilsats av spraymalt.
Tilbakemeldinger mottas med takk.
mvh
Bårdd
Jeg har nettop brygget en munchener Dunkel. Vørteren ble svært god. Har smakt litt etter at gjæringen har startet og dette lover bra. Men jeg har bommet på bittringen. Årsaken er at jeg har vært kjip og brukt en litt for gammel magnum som nok ikke hadde så mye alfa som jeg trodde. Jeg siktet meg inn på en IBU på 20-21 (jeg liker dunkel lavt bittret) men er nok nede på maks 15 og det er for lavt. Jeg har bestilt "Humle ekstrakt isomerised 6% 30ml". Og tenker å bruke denne for å øke ibuen med rundt fem.
Er det noen her inne som har erfaring med denne oljen. Gir den en rund eller skarp bitterhet? Føles bitterheten naturlig eller følger det med usmaker? Er det lett å dosere dette ? Alternativet vil jo være å koke en humlete i vørter men jeg har ikke lyst til å rote med tilsats av spraymalt.
Tilbakemeldinger mottas med takk.
mvh
Bårdd