Hellesbock -> surøl. God eller dårlig ide?

Har en Hellesbock etter oppskriften til Gahr i boken hans. 28 IBU og OG var 1.067 så vidt jeg husker. Den har stoppet på 1.022 av en eller annen grunn (skulle bli 1.016) og jeg synest den smaker i søteste laget. Tenkte å stikke den om og pitche en Wyest Rosemare Blend for å se hva som skjer.... er dette en god eller dårlig ide?
 
Jeg tror ikke det er en god ide. Sulfur-tonene i en lager tror jeg kan finne på å kræsje både med funk og med syre. Vel, syre blir neppe et problem siden du har 28 IBU og dette kommer til å legge en demper på både lactobacillus og pediococcus. Så da sitter du igjen med en funky hellesbock og det synes jeg ikke høres veldig stas ut. Tror det vil kreve lang lagring før den rundes nok av til å bli drikkelig.
 
Jo. Det var vel det jeg skrev. 28 IBU er nok til at du får null lacto-aktivitet. Iallefall fra slike tamme lacto-stammer som Wyeast selger.
 
Tilbake
Topp