Torskarr
Norbrygg-medlem
Jeg har hatt så mange brygg med usmak at jeg nesten mistet motet, og flere runder her på forumet har gått med, uten komplett løsning. Nå sitter'n. Det er humlegrums og gammel gjær!!!
Jeg har en Terassebrygger, der det lett blir med mye grums over i gjæringsbøtta. Dette består av mye humlerester. Humle i gjæringskaret over mange uker gir usmak!
Videre har jeg noen ganger gjenbrukt gjær, og vært slapp med vasking av denne. Har noen ganger vasket, men da rett før bruk og ikke rett etter høsting. Gjæren har jeg lagret lenge (flere mnd) og på kjellertemp.
Læring: smak av bitter såpe, med hint av svidd gummi kommer av gjenbruk av gammel grumsete gjær, og kan til og med dukke opp dersom jeg har med mye humlegrums i gjæringskaret, og lar dette stå over en uke uten omstikk til nytt kar.
Er så lykkelig nå som denne smaken er borte... Kan ikke beskrives!!! Skål
)))
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jeg har en Terassebrygger, der det lett blir med mye grums over i gjæringsbøtta. Dette består av mye humlerester. Humle i gjæringskaret over mange uker gir usmak!
Videre har jeg noen ganger gjenbrukt gjær, og vært slapp med vasking av denne. Har noen ganger vasket, men da rett før bruk og ikke rett etter høsting. Gjæren har jeg lagret lenge (flere mnd) og på kjellertemp.
Læring: smak av bitter såpe, med hint av svidd gummi kommer av gjenbruk av gammel grumsete gjær, og kan til og med dukke opp dersom jeg har med mye humlegrums i gjæringskaret, og lar dette stå over en uke uten omstikk til nytt kar.
Er så lykkelig nå som denne smaken er borte... Kan ikke beskrives!!! Skål
Sent from my iPhone using Tapatalk