Blir det mye sporer i lufta under gjæringsprosessen? (Bruker gjærlås med vann)
Jeg driver med honning i kjelleren, sammen med brygging og gjæring. Honning er ikke særlig forenelig med gjærsporer. Skal slynge en runde honning i kveld, og ønsker ikke å få gjæring i prima sommerhonning.
Vet ikke om gjærsporer kommer seg gjennom gjærlåsen. Mer usikker på om kverning og helling av kvernet malt er bra. Blir fort en støvsky som legger seg i rommet.
Sacc. Cerevisiae formerer seg primært ved budding (deling) og ikke sporeformasjon (ref Chris White, boka Yeast). Det lille som eventuelt blir produsert vil ikke klare å komme seg opp fra væsken i bøtta og opp til låsen. Det er antagelig mye mer gjær i lufta i naturlig i kjelleren din. Ville tatt det med ro.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.