Flaske nå eller vente til etter jul?

Så jeg har altså satt et ølsett til gjæring(Coopers IPA med spraymalt istedenfor sukker).
Og safale us-05 gjær.
Det har nå stått i ni dager og jeg hadde planlagt og flaske det før jeg og gaupa imorgen reiser vekk i julen.
Men det plopper litt i gjæringslåsen enda..
Kanskje en gang per 2-3 minutter.
Har gjæret det på ca 18 grader og hevet litt etterhvert.

Så hva sier dere.
Flaske nå eller la det stå over til begynnelsen av januar?
 
Takker for svar!
Er nok det smarteste.
Men rommet vil i utgangspunktet bare være nok oppvarmet til å unngå frost.
Er dette problematisk?

Lurer også på hva som er farene ved å flaske nå/for tidlig?

Er litt noob her så beklager veldig grunnleggende spørsmål  :help:
 
Vi har alle vært n00bs :)

En av farene er såkalte flaskebomber. Dersom gjæren ikke har fått jobbet ferdig, og du tilsetter enda mer sukker når du flasker, vil det kunne resultere i overtrykk i flaskene. Ikkje bra...
Har ennå ikke opplevd bomber selv, men har flasket øl med for høy FG ganske nylig. Resultatet er en ølgeysir som ville gjort Island misunnelig. :)
 
Tilbake
Topp