Brygget en American IPA fra bryggselv.no på tirsdag ettermiddag. Vi pitchet gjæren i kl 23 på kvelden.
Vi hadde ca 24 liter vørter med en OG på 1.066.
Onsdag morgen var det veldig slapp plopping i gjærlåsen, den hadde tatt seg litt opp på ettermiddagen. Torsdag kveld var det dørgende stille, og i dag har gjæren falt til bunn... På meg virker gjæringen lite potent og tidlig ferdig??
Hadde laget gjærstarter på mandag, på to liter, med to rør WLP007, med best før dato i februar 2013.
Synes å huske at den gjæret lengre sist gang jeg laget denne... Men er ikke skråsikker..
Forskjellen nå er at det var mye kaldere i kjelleren.. Ca 13 grader, så satte gjæringskaret inne i rommet der oljefyren står. Der målte jeg 17,5 grader... Det jeg er redd for er at temperaturen har svingt opp og ned etter som at oljefyren slår seg av og på...
Er amatør, trenger tips og råd! Ønsker ikke at 24 liter skal gå til spille!!
Vi hadde ca 24 liter vørter med en OG på 1.066.
Onsdag morgen var det veldig slapp plopping i gjærlåsen, den hadde tatt seg litt opp på ettermiddagen. Torsdag kveld var det dørgende stille, og i dag har gjæren falt til bunn... På meg virker gjæringen lite potent og tidlig ferdig??
Hadde laget gjærstarter på mandag, på to liter, med to rør WLP007, med best før dato i februar 2013.
Synes å huske at den gjæret lengre sist gang jeg laget denne... Men er ikke skråsikker..
Forskjellen nå er at det var mye kaldere i kjelleren.. Ca 13 grader, så satte gjæringskaret inne i rommet der oljefyren står. Der målte jeg 17,5 grader... Det jeg er redd for er at temperaturen har svingt opp og ned etter som at oljefyren slår seg av og på...
Er amatør, trenger tips og råd! Ønsker ikke at 24 liter skal gå til spille!!