Hei,
Jeg/vi holder på å planlegge en Single Hop IPA serie.
Tanken er å lage en IPA på 5-6%, med samme bitterhet og helst nogenlunde samme smak/aromaintensitet.
Beregning av bitterhet er jo reltivt greit i BeerSmith.
Men hvor mye aroma du får vil jo variere fra humle til humle.
Spørsmålet er da:
Er oljeinnholdet en god nok indikator for å beregne smak/aroma?
Eksempel:
Cascade har ca 1,2% oljeinnhold i snitt.
Citra har ca 2,5% i snitt.
Bør jeg da ta ca halve mengden citra i den øl'en i forhold til mengden Cascade?
Alle erfaringer og synspunkter tas i mot med takk.
mvh
Øystein
Jeg/vi holder på å planlegge en Single Hop IPA serie.
Tanken er å lage en IPA på 5-6%, med samme bitterhet og helst nogenlunde samme smak/aromaintensitet.
Beregning av bitterhet er jo reltivt greit i BeerSmith.
Men hvor mye aroma du får vil jo variere fra humle til humle.
Spørsmålet er da:
Er oljeinnholdet en god nok indikator for å beregne smak/aroma?
Eksempel:
Cascade har ca 1,2% oljeinnhold i snitt.
Citra har ca 2,5% i snitt.
Bør jeg da ta ca halve mengden citra i den øl'en i forhold til mengden Cascade?
Alle erfaringer og synspunkter tas i mot med takk.
mvh
Øystein