Beregning av humlemengder for Single Hop IPA

Hei,

Jeg/vi holder på å planlegge en Single Hop IPA serie.
Tanken er å lage en IPA på 5-6%, med samme bitterhet og helst nogenlunde samme smak/aromaintensitet.

Beregning av bitterhet er jo reltivt greit i BeerSmith.
Men hvor mye aroma du får vil jo variere fra humle til humle.
Spørsmålet er da:
Er oljeinnholdet en god nok indikator for å beregne smak/aroma?

Eksempel:
Cascade har ca 1,2% oljeinnhold i snitt.
Citra har ca 2,5% i snitt.

Bør jeg da ta ca halve mengden citra i den øl'en i forhold til mengden Cascade?

Alle erfaringer og synspunkter tas i mot med takk.

mvh
Øystein :)
 
Jeg tror ikke det, siden både Cascade og  Citra er ganske intense. Willamette har visst like nye olje som Cascade, og den er betydelig mildere.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
 
Mikkeller bruker ihvertfall ca 2g per liter som bitterhumle, smaks- og aromahumle samt tørrhumling
 
Tilbake
Topp