Barley wine - valg av gjær!

Hei!
Jeg har liggende en pakke med 1968 London ale (fikk en litt gammel hos en annen brygger) som jeg vurderer å steppe opp til bruk i en Barley wine. Jeg ser ellers at det brukes 1028 London ale til dette formålet. Er det i stor grad det samme eller?
Mvh Svein Erik  ::)
 
1968 legger igjen en god del mer sødme enn 1028, men begge to skal passe til barleywine. Mesk lavt for å få god utgjæring.
 
Nå står 1968 oppgitt til 9%, mens 1028 står til 11%. Tydelig at den siste tåler mer alkohol, som det vel skal være i en Barley.
Du sier også en pakke, og litt gammel?
Da blir det nok mange step for å få denne ene pakka opp i den størrelsen du trenger til en Barley. Vil tro denne typen trenger ganske mange millioner gjærceller for å få ønsket styrke.
Men dette finner du jo ut på MrMalty.
 
Låner denne litt da den handler om Barley Wine, tenkte jeg skulle sette en liten batch med det da jeg har noe restemalt liggende, hvordan er det å bruke litt pilsmalt som base da jeg ikke har nok Pale ale malt? Er snakk om 25% med pilsmalt.
 
Tilbake
Topp